Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomůcky na marcipán

10. 5. 2011

Pomůcky na modelování macipánuPrávě před chvílí mi došel už netrpělivě očekáváný balíček od firmy Cukrářské potřeby-Malátkovi.

 

Pečení dortů mě vždycky bavilo, ale když jsem zkusila svůj první dort s marcipánem /viz fotoalbum Dorty - dort Panenka/ naprosto mě tato hmota nadchla. Trochu jsem s ní ze začátku bojovala, než jsem přišla na jeho správnou konzistenci, ale teď už to je radost a tak jsem se rozhodla, že zautrácím a nakoupím si do začátku nějaké pomůcky.

p1100407.jpg  Objednala jsem si šablony na písmena a číslice  /jednu s velkými a jednu s menšími/  a hned to vyzkoušela  na zbytku marcipánu, který mi zbyl v lednici. Pak jsem si ještě objednala šablony krajek na zdobení boků dortů.

 

p1100408.jpg

A pak ještě krimpovací kleště, kterými se dají zdobit třeba boky a hrany dortů, ale třeba i horní povrch dortů. Mají prostě hodně použití a dělají krásné efekty zdobení. A naposledy jsem si objednala tvořítko na gerbery a na růžičky.

 

p1100409.jpg

Teď o víkednu bude slavit narozeneniny můj bratr, takže už se těším, až mu budu dělat dortík, jak se vyřádím se svým novým náčiním :-)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář